Skip to content

Chili Con Carne – når måltidet skal være nemt og hurtigt

Har din teenager besluttet, at studentergildet skal inkludere bespisning af alle i klassen – og at det er dig, der skal stå for madlavningen? Så behøver du ikke at fortvivle. Det er nemlig ikke nødvendigvis ensbetydende med, at du skal tilbringe timer i køkkenet over et varmt komfur, når du hellere vil nyde festen og de unge menneskers livsglæde.

Med en ret som Chili Con Carne kan du gøre alle forberedelser flere dage i forvejen – Chili Con Carne har kun godt af at hvile på komfuret eller i køleskabet, så smagsstofferne trækker ind i kødet og gøre retten fyldig og aromatisk. Det behøver hverken at tage særligt lang tid eller være uforholdsmæssigt dyrt at lave Chili Con Carne – og det er ej heller videre besværligt. Chili Con Carne er en særdeles taknemmelig ret, som ikke kræver andet end at du kan snitte et par løg og hvidløg, brune noget oksekød, og åbne et par dåser med hvide bønner og kidney bønner.

Du kan tilsætte chili i frisk version eller som pulver eller pasta i mængder svarende til deltagernes temperament – eventuelt lave to forskellige versioner af retten – og servere den med tacos eller nachos, hvis det skal være ekstra nemt. Langt de fleste unge er vilde med Chili Con Carne. Og så går retten utroligt godt til øl.

Chili Con Carne til herreaftenen

Af samme grund er Chili Con Carne et oplagt valg, hvis drengene kommer på besøg og skal se fodbold, eller I bare skal hygge med øl og mad. Her har du desuden fordelen af at Chili Con Carne er nem at have med at gøre – den kan laves flere dage i forvejen og skal blot varmes grundigt igennem – og så er din Chili Con Carne klar til servering. Gå ind på dk-kogebogen.dk og find den fulde opskrift