Dødsbo – hvad er det egentlig for en størrelse?

20 august 2021 Johanne Hansen

Begreber, man ikke forstår, er der nok af…

Nogle gange er der ting, man ikke forstår, når man lever i den daglige verden. Man vil nok ikke helt dele det med andre, men at få sagt, at der er ting man ikke forstår, er bedre at sige højt end at lade vær; på den måde kan det blive sagt i det åbne, og der er derfor ingen tvivl om, at andre måske ligger inde med samme spørgsmål. 

Spørg endelig løs for i sidste ende, kan det måske hjælpe andre. Et godt ord, som man måske tænker, man ved indbegrebet af kunne for eksempel være et dødsbo.

For hvad er et dødsbo egentligt? Hvad går det ud på, og hvad er det, man skal være opmærksom på, når man skal sælge et døsbo?

Hele afdødes formue

Et dødsbo er i sin rene form faktisk bare hele afdødes formue. Det betyder både bil, hus, smykker og andre personlige ejendele. Det er med andre ord hele afdødes ejendele, og det opstår i sig selv, når selve boet er udleveret fra Skifteretten og ophører, når Skat og igen også Skifteretten vælger at godkende boopgørelsen – dernæst skal arven så fordeles, og den er straks værre.

Men tilbage til dødsboet: Et dødsbo kan for de fleste mennesker nemlig være super privat og indeholder utroligt mange minder, der gør, at det for de fleste kan virke grænseoverskridende at skulle tømme og opdele sådan et hjem, og ikke mindst tage stilling til en masse forskellige ting. 

Derfor er det en god idé at få nogle professionelle til at hjælpe dig, da de også kan se værdien i de forskellige ting, og hvad I kan få for dem. Der vil nemlig med garanti være nogle ting, som I måske ikke kan tage stilling til, men som I ved er noget værd. Her kan et køb af dødsbo være noget professionelle kan hjælpe jer med.

Flere Nyheder