Husk at tænke dig om, inden du tager et lån i banken

18 april 2021 Mathias Nielsen

Måske har du overvejet at tage et lån hos banken til at finansiere nogle ting, du godt kunne tænke dig? Det kan som udgangspunkt også være en fin idé, men der er nogle ting, du bør overveje i forbindelse med at tage lån. Læs mere herunder.

Her er nogle af de ting du bør overveje, før du siger ja til at tage et lån i banken

Renter og gebyrer: Selvom det kan virke nemt at risikofrit at finansiere forskellige ting med et lån i banken, så skal du huske på at intet er helt gratis når det drejer sig om at låne penge. Du betaler nemlig som udgangspunkt renter af det lånte beløb, og dem skal du betale til banken hver måned sammen med dit afdrag på lånet. Derudover kommer der gebyrer i forbindelse med stiftelse og eventuelt omlægning af lånet.

Hvis du er i tvivl om, hvor mange penge lånet egentlig kommer til at koste dig, bør du kigge på det tal, der hedder ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent, og det giver dig et godt sammenligningsgrundlag, hvis du vil hente tilbud ind fra forskellige banker.

Har du råd til at betale pengene tilbage inden for den aftalte periode?: Når du indgår i en aftale om at tage et lån hos banken, så vil du i samme ombæring indgå i en aftale om, hvor meget du skal betale tilbage per måned og i hvor mange måneder eller år lånet skal tilbagebetales. I kroner og ører er det typisk mest fordelagtigt at vælge en relativt kort løbetid for lånet, da du så sparer penge i renter på lang sigt. Men husk, at du nok også har brug for at have økonomisk råderum til at købe nogle ting og have det lidt sjovt i hverdagen.

Du kan læse mere om at tage et lån her: https://ikanobank.dk/laan/.

Flere Nyheder