Skip to content

Hvad skal du bruge til ølbrygning?

Vil du gerne i gang med at brygge dit eget øl, men er i tvivl om hvad du skal bruge for at komme i gang? Læs med her og bliv klogere på hvad du skal bruge af udstyr og ingredienser samt hvordan du nemt kan komme i gang med ølbrygning derhjemme. 

Mange kan måske blive lidt skræmte ved tanken om de nu skal til at købe en masse udstyr, når de går i gang med ølbrygningen derhjemme. Det er ikke så slemt, som man måske tror – og det er heller ikke så dyrt, som man måske tror. Der er en række ting, som du skal bruge, når du starter med ølbrygning og så er der en masse andet udstyr, som vil være fedt at have jo bedre man bliver. 

Du skal bruge 1-2 store gryder, en brygske, et termometer, et mæskekar, et hydrometer og cylinderglas, hævert, flaskebørste, en køler, 1-2 gærspande med gærrør, flasker, kapsler og kapselpåsætter. Dette er udstyret. Af ingredienser skal man faktisk kun bruge malt, humle, gær og vand. Når du anskaffet alt dette, så er du klar til at kaste dig ud i din første ølbrygning. 

Få alt brygudstyr og alle ingredienser til ølbrygning på en gang

Hvis du bliver en smule overvældet af alle de ting, du skal ud og købe, så kan du også gøre det på en meget nemmere måde. Du kan købe en samlet pakke, som indeholder alt det brygudstyr og alle de ingredienser du skal bruge til at brygge eksempelvis 4 liter god øl. Du kan finde et stort udvalg af de samlede pakker fra Brew Box lige her: https://www.hjemmebryggeren.dk/ – måske det skal være din favorit øl, du skal prøve først?

Det er en super god og nem måde at komme i gang på, hvor du kan være sikker på at du har alt det du skal bruge. Det eneste du skal bruge ellers, er nogle gængse køkkenting, som en grydeske, to store gryder, en kasserolle, et dørslag, en si og noget almindeligt sukker til flaskekarbonering. Dette er ofte noget man selv har liggende i køkkenet eller kan låne hos en god ven eller nabo.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.