Hvad skal du være opmærksom på når du sliber gulvet selv?

31 august 2021 Silje Hansen

Har du træbrædder i dit hjem, fritidshus eller sommerhus? Så er det noget som er utrolig smukt og stilfuldt. Der er mange der både bevidst og uden at tænker over det indretter sin bolig efter den gulvtype der er i rummet. Det fylder ofte en del, hvorfor det også er med til at skabe den stemning der er i rummet. Trægulve giver nemlig noget varme og sjæl til et rum, som ingen af de andre gulvtyper kan give på samme måde.

Derfor er træbrædder også et populært valg i Danmark. Det har det som sådan været gennem de seneste mange årtier. Derfor finder du også trægulve i langt de fleste boliger i Danmark. 

Et trægulv af træbrædder holder sig dog ikke pænt for altid. Der vil komme slitage med årene i takt med at du får brugt dit trægulv. Det vil komme til at se træt ud. Der vil også kunne være en del ridser rundt spisebordsstolene eller sofaen, hvis du ikke har tæpper under.

Med en gulvafslibning kan du få dit gulv til at se pænt og fint ud igen.

Hvad skal du undgå når du sliber trægulvet selv?

Du kan som udgangspunkt vælge at slibe gulvet selv eller hyre en professionel gulvmand til opgaven. Hvis du vælger at gøre det selv, er det vigtigt at du har erfaring eller viden omkring teknikken, da det kun er gulvets overflade, som skal slibes. Hvis du sliber for dybt eller ujævnt kan det hurtigt ses. Herudover er det vigtigt at bruge det rette sandpapir de steder du gør det manuelt i hånden eller i maskinen. 

Det kan være en fordel at give trægulvet en overfladebehandling med lak, så det beskytter dit nyslebne trægulv bedre. 

Tips til hvordan du sliber dit trægulv

Er du i tvivl om, hvordan du sliber dit trægulv, kan du her få tips til en gulvafslibning.

Flere Nyheder