Hvorfor vælge en overdækket terrasse?

27 februar 2021 Astrid Pedersen

Skal du have opført en træterrasse, bør du overveje, om ikke denne skal være udstyret med en overdækning. Du tænker måske at det er synd at lade hele – eller måske blot dele af – den nye træterrasse overdække. Når det endelig er sommer i Danmark vil man jo gerne have så meget som muligt ud af det sparsomme solskin. Og henlægger en del af den fine terrasse i skygge vil man jo ikke kune bruge netop denne del til solbadning.

Men her skal du tænke på at den danske sommer er temmelig lunefuld af natur. Det er ikke sikkert at du får det antal solskins timer du drømmer om. Det kan sagtens risikere at sile ned fra morgen til aften i dagevis – måske endda ugevis. Og så er det da ærgerligt ikke at kunne nyde den friske lune sommerluft på terrassen.

Det vil du kunne med en overdækket terrasse. En overdækket terrasse vil give dig ly for regnen og læs for vinden, og vil samtidig kunne udgøre den perfekte ramme omkring familiens måltider – også når det regner.

Der ud over får du med en delvist overdækket terrasse eden fordel at du kan trække ind i skyggen når solen på de gode dage bliver for skarp. Og med en overdækket terrasse forsynet med en terrassevarmer vil du og familien kunne have glæde af terrassen langt ind i efteråret selv om dagene bliver både kortere og køligere.

Hvem kan hjælpe med at bygge en overdækket terrasse?

Du skal være opmærksom på at der for en overdækket terrasse gælder andre regler end der gør for et trædæk uden overdækning. Du vil muligvis skulle søge om tilladelse til at opføre en overdækket terrasse – og de sikkerhedsmæssige krav til en sådan er meget høje.

Derfor bør du lade en kompetent fagperson som for eksempel Andreas la Cour fra Kun Terrasser ApS forestå opførelse af en overdækket terrasse – læs mere på https://www.kun-terrasser.dk/overdaekket-traeterrasse.

Flere Nyheder