Skip to content

Kan det svare sig at oprette ens eget autoværksted, og hvordan gør man?

Det at have ens eget autoværksted kan være nødvendigt, for ikke at sige uundgåeligt, hvis man er automekaniker, der gerne vil leve af dette på professionelt plan.

I så tilfælde er der tale om virksomhedsoprettelse, og det er egentlig ikke dét, som vi vil beskæftige os med i dette skriv, hvor vi hellere vil fokusere på, om man kan lave et autoværksted i ens eget hjem.

Der er sådan set ikke en hårfin grænse mellem, at man måske har et værksted i ens garage og så til at have et decideret autoværksted, som man bruger selv – men ikke for andre, for så er der tale om sort arbejde!

Desuden er der også nogle krav om, at man ikke kan lave alt selv på en bil, da det kræver en autoriseret mekaniker til at gøre den slags, så det skal du også læse op på, før du tror, du kan fikse alt ved din bil efter beskrivelserne til, hvordan man skal gøre og så automatisk tro, at så er den lovlig.

Dog er du måske træt over at skulle til mekanikeren tit, du har mange biler, og der er lang ventetid hos mekanikeren, og desuden mener du, at du kan gøre det markant hurtigere og billigere, end de autoriserede værksteder kan gøre det.

Men der er bare langt fra, at dit eget lille opstillede værksted kan gå hen at blive et decidere autoværksted.

Sådan et sted kræver grave at gå ned i, hæve-og-sænke-anordninger til at løfte biler og meget andet tungt værksted, som man ikke bare lige kan gå ned at købe.

Få forhandlere vil måske sælge til private, og kan det endelig lade sig gøre, så bliver det nok en dyr fornøjelse at skabe det fuldendte autoværksted.

Så står man pludselig tilbage og skal lave mange reparationer på ens biler, før det kan opveje prisen på at oprette et autoværksted – og er det virkelig dét værd?