Skip to content

Lær at spille backgammon

Man har måske lagt mærke til, specielt i de sydeuropæiske lande, at især ældre mennesker sidder udenfor på caféer og lignende og får sig et slag backgammon. Generelt er spillet da også ofte associeret med spillere af ældre årgange.

Men det har ændret sig i nyere tid, da det blandt andet er blevet muligt at spille backgammon online på casinoer på nettet, så der er en fælles grund, hvor både ældre og yngre personer kan mødes og spille det samme spil.

Men kender du egentlig til reglerne i backgammon? Ellers er du landet det rigtige sted, for her i indlægget vil vi gerne forklare det vigtigste ved spillet backgammon, så du kender til grundprincipperne, om det så foregår online eller i det virkelige liv.

Hvis du har set en backgammonplade før, vil du have lagt mærke til, at der er 24 “spidser”. 12 af disse tilhører dig og er dit “hjemland”. De forskellige brikker bliver fordelt efter et system således, at de er fordelt over de forskellige spidser i forskelligt antal. Det gælder nu om for hver spiller at få kastet nogle terninger og med øjeantallet få sendt ens brikker “hjem”. Den spiller, der først får alle sine brikker hjem i mål, har vundet.

Man kan spille spillet med en eller to terninger, hvor to terninger både gør spillet mere spændende og svært afhængig af, hvor god en spiller man er. Antallet af slag med terningerne er så lig med det antal af felter, man må flytte ens brikker.

Som regel slår man med terninger om, hvem der starter med at rykke første gang. Den spiller, får det højeste terningeslag starter.

Backgammon er som sagt et strategisk spil, hvor man kan lave blokader for modstanderen, mellemlande og ramme præcist antal øjne.

Det kan virke svært at spille i de første forsøg, men som bekendt gør øvelse mester.