Skip to content

Spar tid og kræfter med en robot plæneklipper

Er du træt af at bruge mange timer hver uge på kedelig græsslåning, når du hellere ville slappe af i skyggen? Så kan du med fordel anskaffe en robotplæneklipper.

Hvad kan en robotplæneklipper?

En moderne robotplæneklipper er andet og mere end en selvkørende græsslåmaskine. En robotplæneklipper anno 2020 er et særdeles intelligent apparat som klipper din plæne med stor præcision, såfremt den er konfigureret korrekt.

Samtidig er de smarte og innovative robotplæneklipper udstyret med state of the art teknologi som gør at de nærmest kan tænke selv. Et eksempel er den regnsensor med hvilke mange robotplæneklippere er udrustet. Den fortæller din robotplæneklipper at den skal indstille arbejdet når det begynder at regne, og først genoptage det når regnen er stilnet af og græsset har rejst sig på ny.

Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg køber en robotplæneklipper?

Hvis du går og overvejer at anskaffe en smart og moderne robotplæneklipper skal du først og fremmest tage havens disposition i betragtning. Er plænen fyldt med bede, stensætninger eller andre anlæg, eller er terrænet i din have meget kuperet, er det ikke sikkert at en robotplæneklipper er det rette for dig. Du vil under alle omstændigheder skulle nedlægge store mængder kanttråd til robotplæneklipper for at forhindre din robotplæneklipper i at fræsen igennem dine bede, drukne i din havedam, eller støde på grund på en af dine stensætninger.

Nedfræsning af kanttråd er en nødvendighed når du vil bruge din robotplæneklipper. Ud over oven for beskrevne scenarier forhindrer din kanttråd til robotplæneklipper også robotplæneklipperen i at stikke af hjemmefra. Derfor bør du, før du tager din nye robotplæneklipper i brug, sørge for at få nedlagt kanttråden i den rette afstand til græsplænens kant. Når først dette er gjort kan du bruge kanttråden i al fremtid – også hvis du beslutter at anskaffe en ny robotplæneklipper om nogle år.

Du kan læse mere om robotplæneklippere på husblog.dk